TES Reloaded
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
TES Reloaded
TES Reloaded is one of the biggest project of the modding community.
It is a plugin for Oblivion, Skyrim and Fallout New Vegas.

HAVE FUN!
AlenetAdministrator
The Author
GBRModerator
lldeModerator
malonnModerator

Timeslip


Oblivion Graphics Extender (OBGE) v1.0

Scanti


Oblivion Graphics Extender (OBGE) v2.0

ShadeMe


Oblivion Graphics Extender (OBGE) v2.0

Ethatron


Oblivion Graphics Extender (OBGE) v3.0
avatar
Aoris
Posts : 1
Join date : 2021-02-13

Some shaders stopped working Empty Some shaders stopped working

Tue 16 Feb 2021, 20:18
Hi, I started playing with OR few days ago and I enjoy it but then, some of the shaders stopped working or started having weird behavior.
I did not added any new mod but now the cinema shader doesn't work anymore (no black borders), saturation is the only working bloom setting, ambient occlusion only makes the whole screen darker (no radius detection).
I tryied reinstalling OR, rebooting the machine, etc. Still the same issue.
GBR
GBR
Posts : 15
Join date : 2020-08-30
Age : 42
Location : Ukraine

Some shaders stopped working Empty Re: Some shaders stopped working

Fri 19 Feb 2021, 00:59
@Aoris wrote:Hi, I started playing with OR few days ago and I enjoy it but then, some of the shaders stopped working or started having weird behavior.
I did not added any new mod but now the cinema shader doesn't work anymore (no black borders), saturation is the only working bloom setting, ambient occlusion only makes the whole screen darker (no radius detection).
I tryied reinstalling OR, rebooting the machine, etc. Still the same issue.

Seems you have some other dx injector in system or hardware problem.
malonn
malonn
Posts : 147
Join date : 2020-09-14
Location : Ohio, U.S.A.

Some shaders stopped working Empty Re: Some shaders stopped working

Fri 19 Feb 2021, 13:18
Yeah, something's goofed somewhere. An issue like this would be common if it was a bug. You've done something wrong, or like GBR said, are running ENB or ReSahde, or something. What's your LO like? What plugins are you running? Did you install OR properly?
Defirdayon
Defirdayon
Posts : 37
Join date : 2020-09-14

Some shaders stopped working Empty Re: Some shaders stopped working

Mon 22 Feb 2021, 19:45
Concerning Cinema mode:
I had the same issue (not yet tested if in correlation with ReShade, with which I'm actually experimenting), but raising up AspectRatio helped:

Cinema.ini

[Default]
DialogMode = 0
AspectRatio =2.06 (in former versions of OR I just had a value of 1.26 to set up the letter box to my taste (without ReShade), now it matches the same with that higher value)
VignetteRadius =3
VignetteDarkness =0.55
Mode=0

I suppose it could be ReShade. I will start a test to confirm.
Defirdayon
Defirdayon
Posts : 37
Join date : 2020-09-14

Some shaders stopped working Empty Re: Some shaders stopped working

Mon 22 Feb 2021, 20:12
Edit:
I've just tested while disabling ReShade and it seems to have nothing to do with it. Even without it, I need the higher value than in former OR versions. But that isn't a problem. Open the ingame menu with (the letter) "O" and navigate to Shaders, Cinema. There you can change AspectRatio "live" to your taste.
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum